Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lijstgevel. Huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden deur en consoles onder de kroonlijst Lod. XIV in Brielle

Woonhuis

Nobelstraat 17
3231BA Brielle
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Lijstgevel. Huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden deur en consoles onder de kroonlijst Lod. XIV

Lijstgevel (XVIII B-c). Huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden deur en consoles onder de kroonlijst Lod. XIV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10800
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lijstgevel. Huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden deur en consoles onder de kroonlijst Lod. XIV in Brielle

Complex van twee tot een pand verbouwde huizen

Nobelstraat 19
Brielle
Complex van twee tot een pand verbouwde huizen. Rechts bescheiden trapgevel van parterre en verdieping (XVII), links hoge lijstgevel (XIXA) ..

Grote en kleinere gepleisterde tuitgevel samengetrokken tot een winkelpand en gerestaureerd

Nobelstraat 21
Brielle
Grote en kleinere gepleisterde tuitgevel (XVII) samengetrokken tot een winkelpand en gerestaureerd. Ramen met roedenverdeling stijl XVIII. A..

Huis met bakstenen lijstgevel met stucversieringen

Nobelstraat 25
Brielle
Huis met bakstenen lijstgevel met stucversieringen (XIX c).

Gepleisterde lijstgevel voor huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters. Hoog schilddak met aan de achterzijde trapgevel. ..

Nobelstraat 27
Brielle
Gepleisterde lijstgevel voor huis van parterre en verdieping. Deuromlijsting met verdiepte pilasters. Hoog schilddak met aan de achterzijde ..

Eenvoudig, gepleisterd lijstgeveltje voor huis van parterre en verdieping

Nobelstraat 18
Brielle
Eenvoudig, gepleisterd lijstgeveltje (XIX B) voor huis van parterre en verdieping.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)