Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken in Brielle

Woonhuis

Maarland Noordzijde 28
3231CE Brielle
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken

Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken. Lijstgevel met twee deurpartijen met pilasters en bovenlichten. Empire-schuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoep met smeedijzeren hekken. XVIIIb. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10716
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken in Brielle

Huis met fraaie trapgevel met natuurstenen banden, geprofileerde waterlijst, geblokte, driepasvormige ontlastingsbogen op leeuwenmaskerconsoles en top ..

Maarland Noordzijde 30
Brielle
Huis met fraaie trapgevel (XVIIa) met natuurstenen banden, geprofileerde waterlijst, geblokte, driepasvormige ontlastingsbogen op leeuwenmas..

Gaaf bewaard lijstgeveltje

Maarland Noordzijde 26
Brielle
Gaaf bewaard lijstgeveltje XIX a voor huis van parterre en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken. Oorspronkelijke p..

Pand met lijstgevel ter breedte van vier vensters, parterre en verdieping met dwars schilddak, waarin twee dakvensters met gebogen afdekkingen

Maarland Noordzijde 31
Brielle
Lijstgevel XVIIIc ter breedte van vier vensters, parterre en verdieping met dwars schilddak, waarin twee dakvensters met gebogen afdekkingen..

Huis met trapgevel met rolwerkvullingen

Maarland Noordzijde 24
Brielle
Huis met trapgevel met rolwerkvullingen (XVIIa). Natuurstenen banden en boven de vensters geblokte strekken met engelenkopjes. Toppilaster m..

Huis met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie

Maarland Noordzijde 23
Brielle
Huis met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie XIXd. Stoep.

Kaart & Routeplanner


Foto's (21)

Alle 21 foto's weergeven