Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gaaf bewaard lijstgeveltje in Brielle

Woonhuis

Maarland Noordzijde 26
3231CE Brielle
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste 19e eeuw


Beschrijving van Gaaf bewaard lijstgeveltje

Gaaf bewaard lijstgeveltje XIX a voor huis van parterre en verdieping met schilddak, waarin dakvenster met vleugelstukken. Oorspronkelijke pui. Ramen met roedenverdeling uit de bouwtijd. Stoep met stoeppaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10715
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gaaf bewaard lijstgeveltje in Brielle

Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken

Maarland Noordzijde 28
Brielle
Breed patriciershuis van zes vensterassen, parterre en verdieping met omlopend schilddak, waarin twee dakvensters met vleugelstukken. Lijstg..

Huis met trapgevel met rolwerkvullingen

Maarland Noordzijde 24
Brielle
Huis met trapgevel met rolwerkvullingen (XVIIa). Natuurstenen banden en boven de vensters geblokte strekken met engelenkopjes. Toppilaster m..

Huis met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie

Maarland Noordzijde 23
Brielle
Huis met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie XIXd. Stoep.

Huis met fraaie trapgevel met natuurstenen banden, geprofileerde waterlijst, geblokte, driepasvormige ontlastingsbogen op leeuwenmaskerconsoles en top ..

Maarland Noordzijde 30
Brielle
Huis met fraaie trapgevel (XVIIa) met natuurstenen banden, geprofileerde waterlijst, geblokte, driepasvormige ontlastingsbogen op leeuwenmas..

Pand met lijstgevel ter breedte van vier vensters, parterre en verdieping met dwars schilddak, waarin twee dakvensters met gebogen afdekkingen

Maarland Noordzijde 31
Brielle
Lijstgevel XVIIIc ter breedte van vier vensters, parterre en verdieping met dwars schilddak, waarin twee dakvensters met gebogen afdekkingen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)