Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde lijstgevel voor huis van parterre en verdieping, waarop schilddak met dakvenster met vleugelstukken. Gestoken deurkalf, muurijzers en stoep in Brielle

Woonhuis

Maarland Noordzijde 4
3231CE Brielle
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde lijstgevel voor huis van parterre en verdieping, waarop schilddak met dakvenster met vleugelstukken. Gestoken deurkalf, muurijzers en stoep

Gepleisterde lijstgevel voor huis (XVIII ?) van parterre en verdieping, waarop schilddak met dakvenster met vleugelstukken. Gestoken deurkalf, muurijzers en stoep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10705
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde lijstgevel voor huis van parterre en verdieping, waarop schilddak met dakvenster met vleugelstukken. Gestoken deurkalf, muurijzers en stoep in Brielle

Huis met puntgevel van IJsselsteen met rode banden

Maarland Noordzijde 5
Brielle
Huis met puntgevel (XVII) van IJsselsteen met rode banden, geprofileerde, geblokte ontlastingsboog boven het venster in de verdieping, gepro..

Huis met tuitgevel

Maarland Noordzijde 6
Brielle
Huis met tuitgevel (XVII) van IJsselsteen met rode banden en geprofileerde topafdekking. Pui (XVIII) gewijzigd. Gestoken kalf en gesneden bo..

Woonhuis van parterre en verdieping onder zadeldak tussen puntgevels

Maarland Noordzijde 8
Brielle
Woonhuis XIX a? van parterre en verdieping onder zadeldak tussen puntgevels. Puibalk geprofileerd; onderpui gewijzigd. Empire-ramen. Kroonli..

Tolhuisje van de (gesloopte) Noordpoort

Maarland Noordzijde 1
Brielle
Tolhuisje van de in 1609 gebouwde en in 1894 gesloopte Noordpoort. Vierkant gebouwtje van alleen begane grond met hoog schilddak, dat in dez..

Huis met rijk versierde trapgevel

Maarland Noordzijde 10
Brielle
Huis met rijk versierde renaissance-trapgevel, gedateerd 1612. Natuurstenen banden en hoekblokken, geprofileerde waterlijst en geblokte toge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)