Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nieuw Hogerlust in Breukelen

Woonhuis

Straatweg 204
3621BX Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: eind 18e eeuw


Beschrijving van Nieuw Hogerlust

"Nieuw Hogerlust", rechthoekig gepleisterd landhuis, mansarde dak, eind 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10622
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nieuw Hogerlust in Breukelen

Gepleisterd rechthoekig pand; houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 200

Straatweg 202
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd rechthoekig pand; 18e eeuwse houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 200.

Gepleisterd rechthoekig pand; houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 202

Straatweg 200
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd rechthoekig pand; 18e eeuwse houten deuromlijsting. Geglazuurd zwart pannen dak. Vormt een geheel met het buurnummer 202.

Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. Vormt een geheel met Straatweg 200 en 2 ..

Straatweg 198
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
Gepleisterd pand zonder verdieping, onder pannen zadeldak met puntgevel opzij. Deuromlijsting met hoofdgestel. In de huidige vorm daterend u..

Groenevecht: tuinmanswoning

Zandpad 35
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
TUINMANSWONING. Aan de noordzijde van het terrein een bakstenen woning op T-vormige grondslag onder een met rode pannen gedekt mansardedak g..

Groenevecht: boerderij met zomerhuis

Zandpad 34
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
BOERDERIJ MET ZOMERHUIS. Aan de noordzijde van het terrein een zeventiende-eeuwse boerderij van het langhuis-type in baksteen opgetrokken st..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)