Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij van het altenase dwarsdeeltype met dwarshuis onder afzonderlijk, met riet gedekt wolfdak, waartegen het hogere, met riet gedekte wolfdak van het schuurgedeelte overkragend teniet loopt in Babyloniënbroek

Broeksestraat 75
4269VE Babyloniënbroek (gemeente Aalburg)

Bouwjaar: begin 19e eeuw

Beschrijving van Boerderij van het altenase dwarsdeeltype met dwarshuis onder afzonderlijk, met riet gedekt wolfdak, waartegen het hogere, met riet gedekte wolfdak van het schuurgedeelte overkragend teniet loopt

Boerderij van het Altenase dwarsdeeltype met dwarshuis onder afzonderlijk, met riet gedekt wolfdak, waartegen het hogere, met riet gedekte wolfdak van het schuurgedeelte overkragend teniet loopt. In de voorgevel een viertal schuifvensters en een deur met bovenlicht. In de linker zijgevel de deeldeuren, waarboven het rietdak iets is opgenomen. Op een drietal zoldervensters na zijn alle overige vensters van vrij recente datum. Staafankers. Begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)