Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Havezathe de Belt. Een interessant gebouw op oudere grondslagen, dat volgens overlevering de plaats inneemt van een vroegere havezathe in Belt Schutsloot

Boerderij

Havezatherweg 15
8066PB Belt Schutsloot (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw 1800 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij Havezathe de Belt. Een interessant gebouw op oudere grondslagen, dat volgens overlevering de plaats inneemt van een vroegere havezathe

Boerderij Havezathe de Belt. Een interessant 18e eeuws gebouw op oudere grondslagen, dat volgens overlevering de plaats inneemt van een vroegere havezathe. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10587
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Havezathe de Belt. Een interessant gebouw op oudere grondslagen, dat volgens overlevering de plaats inneemt van een vroegere havezathe in Belt Schutsloot

Watertoren

Barsbeek 8
Sint Jansklooster (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Door de Waterleiding Maatschappij Overijssel (W.M.O.) in 1931 gebouwde, 45,5 m hoge watertoren, waarin zich een betonnen holbodem..

Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk omhooggebrac ..

Kadoelen 25
Sint Jansklooster (Gemeente Steenwijkerland)
Boerderij Oud Schuilenburg. Boerderij met bakstenen stenen puntgevel met vlechtingen en schoorsteen in de top. Bedrijfsgedeelte met sterk om..

Blokvormig pand zonder verdieping. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omli ..

Groot Lageland 39
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Blokvormig pand zonder verdieping uit het midden van de 19e eeuw. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronto..

Statig woonhuis in Classicistische trant. Het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e-eeuwse bebouwing te vinden is

Groot Lageland 21
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Statig woonhuis, gebouwd in 1860 in Classicistische trant. het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e eeu..

Monnikenmolen

Molenstraat 1
Sint Jansklooster (Gemeente Steenwijkerland)
inleiding Markant gelegen stellingmolen, wat betreft de huidige verschijningsvorm 19e-eeuws, maar in aanleg wellicht ouder. De ontmanteling..

Kaart & Routeplanner