Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel tussen hoekpilaster en façade van nr 41. met gebogen geprofileerde kroonlijst met gesneden consoles (vormt een geheel met de nrs. 41 en 43) in Vollenhove

Woonhuis

Kerkstraat 39
8325BH Vollenhove (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: midden 18e eeuw (gevel) 1750 midden 18e eeuw (gevel)


Beschrijving van Pand met gevel tussen hoekpilaster en façade van nr 41. met gebogen geprofileerde kroonlijst met gesneden consoles (vormt een geheel met de nrs. 41 en 43)

Volgens kadaster en huisnummering een zelfstandige eenheid, die echter met de buurhuizen nr 41 en 43 een architectonische conceptie vormt, waarvan nr 39 de linker flank. De gevel, gevat tussen een hoekpilaster en de vooruitspringende façade van nr 41, is gedekt door een gebogen geprofileerde kroonlijst met sierlijk gesneden consoles. Midden XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10565
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel tussen hoekpilaster en façade van nr 41. met gebogen geprofileerde kroonlijst met gesneden consoles (vormt een geheel met de nrs. 41 en 43) in Vollenhove

Pand met topgevel in de vorm van een ingezwenkte halsgevel gevat in weelderig zandstenen rococo-ornament (vormt een geheel met de nrs. 39 en 43)

Kerkstraat 41
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Volgens kadaster en huisnummering een zelfstandige eenheid, die echter met de flankerende panden nr 39 en 43 een architectonische conceptie ..

Pand met gevel tussen hoekpilaster en façade van nr. 41 met gebogen geprofileerde kroonlijst met gesneden consoles (vormt een geheel met de nrs. 39 ..

Kerkstraat 43
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Volgens kadaster en huisnummering een zelfstandige eenheid, die echter met de buurhuizen nr. 41 en 39 een architectonische conceptie vormt, ..

Pand met beneden gepleisterde trapgevel met zandstenen waterlijsten en afdekplatenen uitgekraagde toppilaster op zandstenen console met leeuwenmasker

Kerkstraat 36
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met trapgevel met zandstenen waterlijsten en afdekplaten van de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandstenen console met leeuwenmask..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Kerkstraat 31
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met gepleisterde lijstgevel.

Pand met gepleisterde topgevel met in- en uitgezwenkte zijkanten

Kerkstraat 30
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met gepleisterde topgevel met in- en uitgezwenkte zijkanten.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)