Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met afgeknotte gepleisterde gevel met zandstenen waterlijst, sierankers en drie gevelstenen (vormt een geheel met nr. 76) in Vollenhove

Woonhuis

Bisschopstraat 74
8325BD Vollenhove (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1654


Beschrijving van Pand met afgeknotte gepleisterde gevel met zandstenen waterlijst, sierankers en drie gevelstenen (vormt een geheel met nr. 76)

Pand, dat volgens kadaster en huisnummering een zelfstandige eenheid vormt, doch met het buurnummer 76 deel uitmaakt van een bouwlichaam. Afgeknotte gepleisterde 17e eeuwse gevel met zandstenen waterlijst, sierankers en drie gevelstenen, waaronder "Anno" en "1654". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10543
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met afgeknotte gepleisterde gevel met zandstenen waterlijst, sierankers en drie gevelstenen (vormt een geheel met nr. 76) in Vollenhove

Pand met afgeknotte gepleisterde gevel met zandstenen waterlijst, sierankers en drie gevelstenen (vormt een geheel met nr. 74)

Bisschopstraat 76
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand, dat volgens kadaster en huisnummering een zelfstandige eenheid vormt, doch met het buurnummer 74 deel uitmaakt van een bouwlichaam. Af..

Pand met puntgevel met enkele trappen met zandstenen afdekplaten en uitgekraagde toppilaster op zandstenen console

Kerkstraat 74
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met puntgevel met enkele trappen met zandstenen afdekplaten en uitgekraagde toppilaster op zandstenen console. Gevelstenen anno 1678.

Pand met puntgevel met enkele trappen met zandstenen afdekplaten en uitgekraagde toppilaster op zandstenen kraagsteentje

Kerkstraat 72
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met puntgevel met enkele trappen met zandstenen afdekplaten en uitgekraagde toppilaster op zandstenen kraagsteentje. Gevelsteen 1686.

Pand met puntgevel met enkele trappen en uitgekraagde toppilaster op zandstenen console met leeuwenmasker

Doelenstraat 1
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met puntgevel met enkele trappen en uitgekraagde toppilaster op zandstenen console met leeuwenmasker.

Plattenburg

Bisschopstraat 52
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
Oude havezathe Plattenburg, thans huis van het Waterschap Vollenhove. Pand met rechte lijstgevel. Ingang met pilasteromlijsting. Boven de ra..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)