Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderijtje op T-vormige plattegrond met kleine kameelrug, gedekt door rieten schilddaken en met zesruitsschuiframen in het woondeel in Giethoorn

Kerkweg 33
8355BJ Giethoorn (gemeente Steenwijkerland)

Bouwjaar: 18e eeuw 19e eeuw (vensters) 1800 18e eeuw 19e eeuw (vensters)

Beschrijving van Boerderijtje op T-vormige plattegrond met kleine kameelrug, gedekt door rieten schilddaken en met zesruitsschuiframen in het woondeel

Eenvoudig in aanleg 18e eeuws boerderijtje op T-vormige plattegrond, met kleine kameelrug en gedekt door rieten schilddaken. Het voorhuis op plint en uitgerust met 19e eeuwse zesruitsschuifvensters, opgeklampte deur met bovenlicht, opkamer met venster met luik en keldervenster met tralies; staafankers. Het bedrijfsgedeelte deels uit steen, deels uit hout opgetrokken; staldeuren en -vensters van verschillende soort; uilebord. Op het erf grote houten schuur, deels met riet bekleed en gedekt door een rieten zadeldak tegen met houten beschoten topgevel met hooiluik aan voorzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)