Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, van een voor de streek kenmerkend type. Het woonhuis heeft een rieten wolfdak, houten voorschotten, vensters met zesruitsramen en luiken. De daarachter gelegen stal heeft een hoog rieten za .. in Giethoorn

Boerderij

Dwarsgracht 40
8355CT Giethoorn (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1800-1850 1850 1800-1850


Beschrijving van Boerderij, van een voor de streek kenmerkend type. Het woonhuis heeft een rieten wolfdak, houten voorschotten, vensters met zesruitsramen en luiken. De daarachter gelegen stal heeft een hoog rieten za ..

Boerderij, eerste helft 19e eeuw, van een voor de streek kenmerkend type. Het woonhuis heeft een rieten wolfdak, houten voorschotten, vensters met zesruitsramen en luiken. De daarachter gelegen stal heeft een hoog rieten zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10510
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, van een voor de streek kenmerkend type. Het woonhuis heeft een rieten wolfdak, houten voorschotten, vensters met zesruitsramen en luiken. De daarachter gelegen stal heeft een hoog rieten za .. in Giethoorn

Boerderijtje, onder rieten schilddak. Zesruitsschuiframen. Bedrijfsgedeelte gedeeltelijk met houten wanden

Dwarsgracht 33
Giethoorn (Gemeente Steenwijkerland)
Boerderijtje, onder rieten schilddak. Zesruitsschuiframen. Bedrijfsgedeelte gedeeltelijk met houten wanden.

Boerderijtje. Woongedeelte dwars gebouwd met rieten schilddak waarin dakkapel ; bedrijfsgedeelte gedekt met rieten schilddak. Zesruitsschuifvensters, ..

Dwarsgracht 27
Giethoorn (Gemeente Steenwijkerland)
Boerderijtje. Woongedeelte dwars gebouwd met rieten schilddak waarin dakkapel ; bedrijfsgedeelte gedekt met rieten schilddak. Zesruitsschuif..

Boerderijtje, woongedeelte dwars gebouw met rieten schilddak waarin dakkapel. Zesruitsschuiframen. Bedrijfsgedeelte gedekt met rieten schilddak

Dwarsgracht 41
Giethoorn (Gemeente Steenwijkerland)
Boerderijtje, woongedeelte dwars gebouw met rieten schilddak waarin dakkapel. Zesruitsschuiframen. Bedrijfsgedeelte gedekt met rieten schild..

Sint Allegonde

Jan van Nassauweg 10
Giethoorn (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Hoeve Sint Aldegonde is één van de 23 moderne ontginningsboerderijen die in de jaren 1937-1938 door Domeinen in de polder Gieth..

Hervormde kerk met klokkenstoel

Beulakerweg 80
Giethoorn (Gemeente Steenwijkerland)
Hervormde Kerk. Even buiten de dorpskern gelegen; werd in 1645 gebouwd ter vervanging van een oudere kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiti..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)