Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel pand met rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen en met waterlijsten in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 20
8356DP Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 17e eeuw 1700 17e eeuw


Beschrijving van Dubbel pand met rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen en met waterlijsten

Dubbel pand. Rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen. Waterlijsten. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10467
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel pand met rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen en met waterlijsten in Blokzijl

Pand met voordeuromlijsting in klokgevel met houten topstuk met boogvormig lijstje

Kerkstraat 24
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met klokgevel, waarvan het houten topstuk van een boogvormig lijstje is voorzien. Voordeuromlijsting. XVIII.

Pand met trapgevel met geveltop in de trant van een halsgevel met klauwstukken, boogvormig fronton en oeil-de-boeuf, gevelsteen met inscriptie, puibal ..

Kerkstraat 26
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met trapgevel, waarvan de geveltop in de trant van een halsgevel met klauwstukken, boogvormig fronton en oeil-de-boeuf. Gevelsteen met ..

Pand met voordeur met bovenlicht in klokgevel met rondgesloten top met aanzetvoluten en natuurstenen omlijsting

Kerkstraat 28
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met klokgevel. De rondgesloten geveltop heeft aanzetvoluten en een natuurstenen omlijsting. Voordeur met bovenlicht. XVIII.

Pand met klokgevel (oorspr. trapgevel) in metselwerk met banden, in siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond waarboven een lijst van ..

Kerkstraat 16
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel, oorspronkelijke trapgevel. In siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond, waarboven een lijst van muizeta..

Pand met eenvoudige lijstgevel, geprofileerde lijst, oudere gevelstenen en jongere dakkapel

Kerkstraat 11
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met eenvoudige lijstgevel. Boven de geprofileerde lijst een moderne dakkapel. In de gevel twee jaartalstenen van oudere datum. XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)