Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel (oorspr. trapgevel) in metselwerk met banden, in siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond waarboven een lijst van muizetand, gebeeldhouwde sluitsteen in de middelst .. in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 16
8356DP Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1615 1810 (top)


Beschrijving van Pand met klokgevel (oorspr. trapgevel) in metselwerk met banden, in siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond waarboven een lijst van muizetand, gebeeldhouwde sluitsteen in de middelst ..

PAND met klokgevel, oorspronkelijke trapgevel. In siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond, waarboven een lijst van muizetand. Middelste ontlastingsboog op de verdieping voorzien van gebeeldhouwde sluitsteen. Metselwerk met banden. Voordeuromlijsting. Houten topstuk met gebogen lijstje. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10466
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel (oorspr. trapgevel) in metselwerk met banden, in siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond waarboven een lijst van muizetand, gebeeldhouwde sluitsteen in de middelst .. in Blokzijl

Pand met eenvoudige lijstgevel, geprofileerde lijst, oudere gevelstenen en jongere dakkapel

Kerkstraat 11
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met eenvoudige lijstgevel. Boven de geprofileerde lijst een moderne dakkapel. In de gevel twee jaartalstenen van oudere datum. XIX.

Dubbel pand met rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen en met waterlijsten

Kerkstraat 20
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Dubbel pand. Rondgemetselde ontlastingsbogen met verdiepte velden boven de vensters van de verdiepingen. Waterlijsten. XVII.

Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugel ..

Kerkstraat 12
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Verdiepingloos pand met fors schilddak. Boven de gepleisterde gevel een geprofileerde gootlijst. Het dakvenster voorzien van driehoekig tops..

Hervormde kerk

Brouwerstraat 11
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Kruiskerk, die ontstaan is door diverse verbouwingen in de loop van de 17e eeuw uit een in 1609 gesticht zaalkerkje. Tot de inventaris behor..

Pand met klokgevel met band van mozaiekmetselwerk en boogvormig gedekte top met natuurstenen aanzetstukken

Kerkstraat 10
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel. Band van mozaiekmetselwerk tussen begane grond en verdieping. Top met natuurstenen aanzetstukken en boogvormig gedekt. X..

Kaart & Routeplanner