Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugels in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 12
8356DP Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 18e-19e eeuw 1900 18e-19e eeuw


Beschrijving van Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugels

Verdiepingloos pand met fors schilddak. Boven de gepleisterde gevel een geprofileerde gootlijst. Het dakvenster voorzien van driehoekig topstuk en gebogen zijvleugels. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10465
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugels in Blokzijl

Pand met klokgevel met band van mozaiekmetselwerk en boogvormig gedekte top met natuurstenen aanzetstukken

Kerkstraat 10
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel. Band van mozaiekmetselwerk tussen begane grond en verdieping. Top met natuurstenen aanzetstukken en boogvormig gedekt. X..

Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vl ..

Kerkstraat 8
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met lijstgevel. Aan weerszijden van de forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen. Puilijst. XVIII-XIX.

Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering

Kerkstraat 5
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met klokgevel. Geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk-met jaartal-cartouche-waarvan het boogvormig lijstwerk op het midden ..

Pand met klokgevel (oorspr. trapgevel) in metselwerk met banden, in siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond waarboven een lijst van ..

Kerkstraat 16
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel, oorspronkelijke trapgevel. In siermotief gemetselde ontlastingsbogen op de begane grond, waarboven een lijst van muizeta..

Hervormde kerk

Brouwerstraat 11
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Kruiskerk, die ontstaan is door diverse verbouwingen in de loop van de 17e eeuw uit een in 1609 gesticht zaalkerkje. Tot de inventaris behor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)