Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 8
8356DP Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 18e-19e eeuw 1900 18e-19e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen

Pand met lijstgevel. Aan weerszijden van de forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen. Puilijst. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10463
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen in Blokzijl

Pand met klokgevel met band van mozaiekmetselwerk en boogvormig gedekte top met natuurstenen aanzetstukken

Kerkstraat 10
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel. Band van mozaiekmetselwerk tussen begane grond en verdieping. Top met natuurstenen aanzetstukken en boogvormig gedekt. X..

Dubbel pand met klokgevel met natuurstenen aanzetstukken (nr. 4) en lijstgevel met geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting (nr. 6)

Kerkstraat 4
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Dubbel pand. Rechts (nr 6) pand met lijstgevel. Geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting. Links (nr 4) een klokgevel met natuurstenen aa..

Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering

Kerkstraat 5
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met klokgevel. Geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk-met jaartal-cartouche-waarvan het boogvormig lijstwerk op het midden ..

Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugel ..

Kerkstraat 12
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Verdiepingloos pand met fors schilddak. Boven de gepleisterde gevel een geprofileerde gootlijst. Het dakvenster voorzien van driehoekig tops..

Pand met trapgevel met top met klauwstukken en boogvormig fronton, oeils-de-boeuf, gebeeldhouwde koppen en gevelstenen

Kerkstraat 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met trapgevel, waarvan de top op de wijze van een halsgevel wordt geflankeerd door natuurstenen klauwstukken, en is voorzien van een bo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)