Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel met top met klauwstukken en boogvormig fronton, oeils-de-boeuf, gebeeldhouwde koppen en gevelstenen in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 2
8356DP Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1666


Beschrijving van Pand met trapgevel met top met klauwstukken en boogvormig fronton, oeils-de-boeuf, gebeeldhouwde koppen en gevelstenen

Pand met trapgevel, waarvan de top op de wijze van een halsgevel wordt geflankeerd door natuurstenen klauwstukken, en is voorzien van een boogvormig fronton. Drie oeils-de-boeuf; gebeeldhouwde koppen als sluitstenen van de strekken. Natuurstenen waterlijsten en afdekking van de treden. Drie gevelstenen, waarvan twee Anno 1666 en een met een standaardmolen. Geprofileerde puibalk en voordeuromlijsting. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10461
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel met top met klauwstukken en boogvormig fronton, oeils-de-boeuf, gebeeldhouwde koppen en gevelstenen in Blokzijl

Dubbel pand met klokgevel met natuurstenen aanzetstukken (nr. 4) en lijstgevel met geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting (nr. 6)

Kerkstraat 4
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Dubbel pand. Rechts (nr 6) pand met lijstgevel. Geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting. Links (nr 4) een klokgevel met natuurstenen aa..

Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vl ..

Kerkstraat 8
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met lijstgevel. Aan weerszijden van de forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen. Puilijst. XVIII-XIX.

Pand met klokgevel met band van mozaiekmetselwerk en boogvormig gedekte top met natuurstenen aanzetstukken

Kerkstraat 10
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel. Band van mozaiekmetselwerk tussen begane grond en verdieping. Top met natuurstenen aanzetstukken en boogvormig gedekt. X..

Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering

Kerkstraat 5
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met klokgevel. Geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk-met jaartal-cartouche-waarvan het boogvormig lijstwerk op het midden ..

Prins Maurits Weeshuis Voorm. Prins Maurits Weeshuis

Brouwerstraat 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding In 1676 werden bij de havenkolk, op de hoek van de Wortelmarkt en de Brouwerstraat twee huizen ingericht als weeshuis. Deze werde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)