Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering in Blokzijl

Woonhuis

Kerkstraat 5
8356DN Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1768


Beschrijving van Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering

Huis met klokgevel. Geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk-met jaartal-cartouche-waarvan het boogvormig lijstwerk op het midden getooid is met een schelpversiering XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10459
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met klokgevel met geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en topstuk met jaartalcartouche en schelpversiering in Blokzijl

Pand met lijstgevel met puilijst en met aflopende zijstukken met vlechtingen aan weerszijden van forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vl ..

Kerkstraat 8
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met lijstgevel. Aan weerszijden van de forse geprofileerde lijst aflopende zijstukken met vlechtingen. Puilijst. XVIII-XIX.

Pand met klokgevel met band van mozaiekmetselwerk en boogvormig gedekte top met natuurstenen aanzetstukken

Kerkstraat 10
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
PAND met klokgevel. Band van mozaiekmetselwerk tussen begane grond en verdieping. Top met natuurstenen aanzetstukken en boogvormig gedekt. X..

Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugel ..

Kerkstraat 12
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Verdiepingloos pand met fors schilddak. Boven de gepleisterde gevel een geprofileerde gootlijst. Het dakvenster voorzien van driehoekig tops..

Dubbel pand met klokgevel met natuurstenen aanzetstukken (nr. 4) en lijstgevel met geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting (nr. 6)

Kerkstraat 4
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Dubbel pand. Rechts (nr 6) pand met lijstgevel. Geprofileerde daklijst en voordeuromlijsting. Links (nr 4) een klokgevel met natuurstenen aa..

Pand met trapgevel met top met klauwstukken en boogvormig fronton, oeils-de-boeuf, gebeeldhouwde koppen en gevelstenen

Kerkstraat 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met trapgevel, waarvan de top op de wijze van een halsgevel wordt geflankeerd door natuurstenen klauwstukken, en is voorzien van een bo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)