Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met klokgevel met top in natuurstenen omlijsting en afgesloten door houten topstuk met boogvormige lijstje in Blokzijl

Woonhuis

Groenestraat 6
8356DB Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw 1800 18e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met klokgevel met top in natuurstenen omlijsting en afgesloten door houten topstuk met boogvormige lijstje

Woonhuis met klokgevel. Geveltop gevat in natuurstenen omlijsting en afgesloten door houten topstuk met boogvormige lijstje. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10457
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met klokgevel met top in natuurstenen omlijsting en afgesloten door houten topstuk met boogvormige lijstje in Blokzijl

Pand dat een geheel vormt met nr. 1

Groenestraat 3
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand dat een bouwlichaam vormt met buurpand 1, op de hoek van de Kuinderstraat XVIII.

Hoekpand met klokgevel met boogvormige gesloten top in natuurstenen omlijsting, waterlijst en vernieuwde pui (vormt een geheel met nr. 3)

Groenestraat 1
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met klokgevel aan de Groenestraat. De boogvormige gesloten top is gevat in een natuurstenen omlijsting. Waterlijst. Pui vernieuwd. Vorm..

Pand met lijstgevel met voordeur met bovenlicht, geprofileerde lijst met blokjes en dakkapel met top- en zijstukken

Kuinderstraat 3
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met lijstgevel. Boven de geprofileerde, van blokjes voorziene, lijst een dakkapel met top- en zijstukken. Voordeur met bovenlicht. XVII..

Pand met lijstgevel met geprofileerde lijst en dakkapel met frontonvormig topstuk en zijvleugels

Noorderkade 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met lijstgevel. Boven de geprofileerde lijst een dakkapel met frontonvormig topstuk en zijvleugels. Voordeur met begin XIX motief. Hard..

Pand met gecementeerde klokgevel met top met natuurstenen aanzetvoluten en schelpornament in natuurstenen omlijsting met boogvormig sluitstuk

Noorderkade 3
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met gecementeerde klokgevel. Geveltop met natuurstenen aanzetvoluten en gevat in natuurstenen omlijsting, met boogvormig sluitstuk, mid..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)