Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fors pand met trapgevel met waterlijsten, cartouche, toppilaster op gebeeldhouwd kapiteel en vernieuwde pui in Blokzijl

Woonhuis

Brouwerstraat 12
8356DV Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1630


Beschrijving van Fors pand met trapgevel met waterlijsten, cartouche, toppilaster op gebeeldhouwd kapiteel en vernieuwde pui

Fors pand met trapgevel, in cartouche gedateerd anno 1630. Pui vernieuwd. Waterlijsten. Ontlastingsbogen boven de vensters van de verdieping. Kleine boogvormige lichten naast het vlieringluik. Toppilaster rustend op gebeeldhouwd kapiteel. Natuurstenen afdekking van de treden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10449
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fors pand met trapgevel met waterlijsten, cartouche, toppilaster op gebeeldhouwd kapiteel en vernieuwde pui in Blokzijl

Pand met gewijzigde vensters in topgevel met vlechtingen, waterlijst en toppinakel op natuurstenen consoles

Brouwerstraat 7
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met topgevel met vlechtingen aan de straat. Waterlijst en op natuurstenen consoles rustende toppinakel. Vensters gewijzigd. XVII-XVIII.

Aan drie zijden vrijstaand breed pand met jongere pui en smalle geprofileerde rondgaande daklijst met blokjes onder fors schilddak met jongere dakkape ..

Domineeswal 1
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Aan drie zijden vrijstaand breed pand onder fors schilddak. Gewijzigd door het inbreken van een winkeletage annex-deur en door het aanbrenge..

Hervormde kerk

Brouwerstraat 11
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Kruiskerk, die ontstaan is door diverse verbouwingen in de loop van de 17e eeuw uit een in 1609 gesticht zaalkerkje. Tot de inventaris behor..

Prins Maurits Weeshuis Voorm. Prins Maurits Weeshuis

Brouwerstraat 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding In 1676 werden bij de havenkolk, op de hoek van de Wortelmarkt en de Brouwerstraat twee huizen ingericht als weeshuis. Deze werde..

Verdiepingloos pand met gepleisterde gevel en geprofileerde gootlijst onder fors schilddak met dakvenster met driehoekig topstuk en gebogen zijvleugel ..

Kerkstraat 12
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Verdiepingloos pand met fors schilddak. Boven de gepleisterde gevel een geprofileerde gootlijst. Het dakvenster voorzien van driehoekig tops..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)