Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel met houten top met geprofileerd booglijstje, oudere cartouche en jongere pui in Blokzijl

Woonhuis

Bierkade 4
8356DH Blokzijl (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1634 18e-19e eeuw (gevel)


Beschrijving van Pand met klokgevel met houten top met geprofileerd booglijstje, oudere cartouche en jongere pui

Pand met klokgevel, bekroond door houten top met geprofileerd booglijstje. In de gevel een uit oudere periode daterende cartouche met "anno 1634". Moderne pui. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10440
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel met houten top met geprofileerd booglijstje, oudere cartouche en jongere pui in Blokzijl

Pand met klokgevel met top in natuurstenen omlijsting met aanzetvoluten en met schelpversiering, oudere cartouche en vernieuwde pui

Bierkade 3
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met klokgevel waarvan de top gevat is in een natuurstenen omlijsting met aanzetvoluten en aan de top een schelpversiering. In de gevel ..

Pand met eenvoudige lijstgevel met na-empire lijst en rond dakvenster met zijwangen

Bierkade 5
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met eenvoudige lijstgevel. Fraaie na-empire lijst en rond dakvenster met zijwangen. Stoep met hardstenen stoeppalen. XIX A.

Pand met voordeuromlijsting en eenvoudige lijstgevel met zware geprofileerde lijst met blokjes rond dakvenster

Bierkade 2
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met eenvoudige lijstgevel, zware, geprofileerde lijst met blokjes rond dakvenster. Voordeuromlijsting en stoep met treden en ijzeren ba..

Pand met halsgevel met tophoeken opgevuld met natuurstenen klauwstukken en ronde beëindiging in een met schelpversiering bekroond natuurstenen lijs ..

Bierkade 6
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met halsgevel; hoeken van de top opgevuld met natuurstenen klauwstukken, de ronde beëindiging gevat in een met schelpversiering bekroo..

Pand met voordeuromlijsting in halsgevel met tophoeken opgevuld met natuurstenen klauwstukken en frontonvormige bekroning

Bierkade 7
Blokzijl (Gemeente Steenwijkerland)
Pand met halsgevel. Hoeken van de top opgevuld met natuurstenen klauwstukken; frontonvormige bekroning; vlieringlicht - oeil-de-boeuf. Voord..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)