Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het Kempische langgeveltype, verbonden met een forttoren, overblijfsel van het kasteel gageldonk: vierkante toren, door geprofileerde waterlijsten in drie geledingen verdeeld in Breda

Boerderij

Gageldonksepad 1
4824PP Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1550


Beschrijving van Boerderij van het Kempische langgeveltype, verbonden met een forttoren, overblijfsel van het kasteel gageldonk: vierkante toren, door geprofileerde waterlijsten in drie geledingen verdeeld

Boerderij van het Kempische langgeveltype, verbonden met een forttoren, overblijfsel van het kasteel Gageldonk: vierkante toren uit omstreeks 1550, door geprofileerde waterlijsten in drie geledingen verdeeld en door een zadeldak gedekt. Aan de voorzijde twee uitgekraagde korfbogen van de vroegere doorgang en een venster, waarboven een geprofileerde nis. Verklaring. Grote Vlaamse schuur, opgetrokken van metselwerk en hout, gedekt door een hoog, rieten schilddak. Voorts een 18e eeuws bakhuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en waterput met haalboom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10431
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het Kempische langgeveltype, verbonden met een forttoren, overblijfsel van het kasteel gageldonk: vierkante toren, door geprofileerde waterlijsten in drie geledingen verdeeld in Breda

Boerderij van het Kempische langgeveltype

Gageldonkseweg 39
Breda
Boerderij van het Kempische langgeveltype, met jaarankers 1760. Bakhuis met aangebouwde oven, 18e eeuw.

Kapel

Moerenpad 10
Breda
KAPEL van de H. Maagd. Vroeg 16e eeuws zaalgebouw door steunberen versterkt en met riet gedekt; twee travee├źn diep en driezijdig gesloten. ..

Witgepleisterde voormalige jachtopzienerswoning

Burgstsedreef 5
Breda
Omschrijving onderdeel 5: DIENSTWONING. Witgepleisterde voormalige jachtopzienerswoning onder met grijze pannen gedekt zadeldak, op grijs ..

Zuidelijk bijgebouw

Burgstsedreef 7
Breda
Omschrijving onderdeel 3: ZUIDELIJK BIJGEBOUW. Bakstenen witgepleisterd gebouw op rechthoekige grondslag van een enkele bouwlaag onder met..

Noordelijk bijgebouw

Burgstsedreef 11
Breda
Omschrijving onderdeel 4: NOORDELIJK BIJGEBOUW. Bakstenen witgepleisterd gebouw op rechthoekige grondslag van een enkele bouwlaag onder me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)