Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gepleisterde klassicistische voorgevel uit plm 1830, uitspringende middentravee met jonische zuilen en hoofdgestel boven de deur, houten deur- en vensterkozijnen en een houten kroonlijst op k .. in Breda

Woonhuis

Haagsemarkt 23
4813BB Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Huis met gepleisterde klassicistische voorgevel uit plm 1830, uitspringende middentravee met jonische zuilen en hoofdgestel boven de deur, houten deur- en vensterkozijnen en een houten kroonlijst op k ..

Huis met gepleisterde klassicistische voorgevel uit plm 1830, uitspringende middentravee met jonische zuilen en hoofdgestel boven de deur, houten deur- en vensterkozijnen en een houten kroonlijst op klossen. Mooi gesneden bovenlicht, twee schoorstenen met windvanen op het dwarse zadeldak. Stoeppalen met kettingen. Nog geheel woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10394
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gepleisterde klassicistische voorgevel uit plm 1830, uitspringende middentravee met jonische zuilen en hoofdgestel boven de deur, houten deur- en vensterkozijnen en een houten kroonlijst op k .. in Breda

Eenvoudig huis, beneden geheel verbouwd voor winkel, gepleisterde lijstgevel, dwars zadeldak en zijtopgevels met vlechtingen

Haagsemarkt 29
Breda
Eenvoudig huis, beneden geheel verbouwd voor winkel, gepleisterde lijstgevel, dwars zadeldak en zijtopgevels met vlechtingen.

Verbouwd huis met ouder zadeldak

Haagsemarkt 30
Breda
Verbouwd huis met ouder zadeldak.

Verbouwd huis met gepleisterde lijstgevel en oud zadeldak

Haagsemarkt 31
Breda
Verbouwd huis met gepleisterde lijstgevel en oud zadeldak.

Winkelhuis in eclectische stijl

Haagweg 429
Breda
Inleiding WINKELHUIS in Eclectische stijl uit ca. 1890 met pui in Neo-Renaissancestijl. Ontwerp van de architectencombinatie P.A. Oomes en..

Johanneskerk

Dreef 5
Breda
NED.HERV.KERK. Gebouw in Waterstaatsstijl uit 1819 naar ontwerp van N. Plomp. Gepleisterde gevel met halfronde jonische pilasters, fronton e..

Kaart & Routeplanner