Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechter helft van het huis "De Dry Mooren" in Breda

Woonhuis

Visserstraat 31
4811WH Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Rechter helft van het huis "De Dry Mooren"

Dit pand is de rechter helft van het huis "De Dry Mooren", dat in 1787 in twee├źn gesplitst werd. 17e eeuwse houten kruiskozijnen op de verdieping. Baksteen met bergstenen kantblokjes. Inwendig enige laatgotische overblijfselen: eenvoudige schoorstenen en een zoldering op moer- en kinderbalken met geprofileerde sleutelstukken op de bovenvoorkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10344
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechter helft van het huis "De Dry Mooren" in Breda

Visserstraat 18, voorheen bekend als 'Warenborgh' en 'Huijs van Montes', vormde van oudsher samen met Visserstraat 16 een fors pand met een kern van o ..

Visserstraat 18
Breda
Omschrijving Inleiding Visserstraat 18, voorheen bekend als 'Warenborgh' en 'Huijs van Montes', vormde van oudsher samen met Visserstraat..

Visserstraat 18, voorheen bekend als 'Warenborgh' en 'Huijs van Montes', vormde van oudsher samen met Visserstraat 16 een fors pand met een kern van o ..

Visserstraat 16
Breda
Omschrijving Inleiding Visserstraat 16, voorheen bekend als 'Warenborgh' en 'Huijs van Montes', vormde van oudsher samen met Visserstraa..

Deftig herenhuis, kroonlijst, gesneden bovenlicht, later toegevoegde erker

Haven 14
Breda
Deftig herenhuis uit plm 1780, kroonlijst, gesneden bovenlicht, later toegevoegde erker. 17e eeuws bijgebouwtje erachter met houten kozijn w..

Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlechtingen

Haven 15
Breda
Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlec..

Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel en ouder schilddak

Haven 10
Breda
Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel (plm 1860) en ouder schilddak.

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechter helft van het huis "De Dry Mooren" in Breda

Foto's (1)