Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortje uit 1632 met drie burchten en de spreuk "En attendant" gebeeldhouwd familiewapen boven op zandstenen waterlijst in Breda

Overig

Oude Vest 13
4811HS Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Poortje uit 1632 met drie burchten en de spreuk "En attendant" gebeeldhouwd familiewapen boven op zandstenen waterlijst

Poortje uit 1632 met drie burchten en de spreuk "En attendant" gebeeldhouwd familiewapen boven op zandstenen waterlijst. Het was de achteruitgang van het Ocrum in de St.Janstraat (thans St.Joostacademie). In 1930 is de poortboog uitgebroken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10270
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortje uit 1632 met drie burchten en de spreuk "En attendant" gebeeldhouwd familiewapen boven op zandstenen waterlijst in Breda

Heer wijnaendts van steins fundatie

Oude Vest 9
Breda
Heer Wijnaendts van Steins Fundatie. Herenhuis uit omstreeks 1825, met gepleisterde lijstgevel, deuromlijsting, vensterluiken, krulankers, d..

Huis onder dwars schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel waarin schuiframen

Oude Vest 11
Breda
Huis onder dwars schilddak en met grijsgepleisterde lijstgevel waarin schuiframen. Nog geheel woonhuisvorm.

Groot woonhuis behorend bij het voormalig tuchthuis

Halstraat 29
Breda
Groot woonhuis uit plm 1775, behorend bij het voormalig Tuchthuis. Lijstgevel van gele baksteen, ingangspartij met geblokte pilasters en opg..

Hoekpand Oude Vest, voormalig tuchthuis

Halstraat 31
Breda
Hoekpand Oude Vest. Voormalig Tuchthuis, uit 1774, daarna Wapenmagazijn, thans Militair Kledingmagazijn, opgetrokken van gele baksteen. Aan ..

Voormalig huis Ocrum

St. Janstraat 18
Breda
Voormalig HUIS Ocrum, thans St. Joost Academie. In aanleg 16e eeuws, vier vleugels om een binnenhof. Overblijfselen van een inrijpoort en ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)