Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. Boven de parterre een bakstenen lijst. Dubbele deur met panelen. Houten kroonlijst met consoles. Twee hardstenen stoeppalen met kettingen in Dirksland

Woonhuis

Voorstraat 13
3247CD Dirksland
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. Boven de parterre een bakstenen lijst. Dubbele deur met panelen. Houten kroonlijst met consoles. Twee hardstenen stoeppalen met kettingen

Herenhuis, eerste helft 19e eeuw, met dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. Boven de parterre een bakstenen lijst. De verdiepingen hebben vensters met geprofileerde,houten omlijstingen en schuiframen uit de bouwtijd. Dubbele deur met panelen. Houten kroonlijst met consoles. Twee hardstenen stoeppalen met kettingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10256
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. Boven de parterre een bakstenen lijst. Dubbele deur met panelen. Houten kroonlijst met consoles. Twee hardstenen stoeppalen met kettingen in Dirksland

Hoekpand, met ingezwenkte topgevel, voorzien van hoekvoluten op dekplaatjes

Voorstraat 11
Dirksland
Hoekpand, 18e eeuw, met ingezwenkte topgevel, voorzien van hoekvoluten op dekplaatjes.

Gemeentehuis van Dirksland

Voorstraat 15
Dirksland
Gemeentehuis van Dirksland. Pand met neoklassicistische, bakstenen gevel, tweede kwart 19e eeuw. Boven de onversierde benedenverdieping een ..

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte top, versierd met hoekvoluten op dekplaten en een segmentvormige- geprofileerde bekroning. Geprofileerde l ..

Voorstraat 22
Dirksland
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte top, versierd met hoekvoluten op dekplaten en een segmentvormige- geprofileerde bekroning, midde..

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten op houten kroonlijst. Hoekvoluten op geprofileerde dekplaten. Geprofileerde lijst boven de onder ..

Voorstraat 34
Dirksland
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten op houten kroonlijst. Hoekvoluten op geprofileerde dekplaten. Geprofileerde lijst bove..

Hekwerk dat toegang geeft tot het terrein van de Nederlands Hervormde Kerk

Voorstraat 3
Dirksland
Inleiding TOEGANGSHEK aan de westzijde van de Voorstraat, tussen de panden Voorstraat 3 en Voorstraat 5 dat toegang geeft tot het terrein ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenhuis met dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. Boven de parterre een bakstenen lijst. Dubbele deur met panelen. Houten kroonlijst met consoles. Twee hardstenen stoeppalen met kettingen in Dirksland

Foto's (2)