Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak in Breda

Woonhuis

Jan van Polanenkade 30
4811KM Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

In de kern waarschijnlijk 17e eeuws dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels. In de voorgevel breed schuifvenster met glas-in-lood ramen en luiken en deur met bovenlicht. In de gepleisterde zijgevels twee schuifvensters met luiken en een zoldervenstertje. Staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10233
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak in Breda

De Noordpool

Jan van Polanenkade 28
Breda
IJsfabriek "De Noordpool". Pand zonder verdieping met laat 19e eeuwse neorenaissance voorgevel en waarschijnlijk oudere kern, onder zadeldak..

Pakhuis van de pelmolen

Jan van Polanenkade 26
Breda
Pakhuis van de pelmolen, gebouwd in 1688. Breed en diep pand met verdieping, opgetrokken in rode baksteen en onder met pannen gedekt zadelda..

Huis van assendelft, van 1806-1840 weeshuis, liefdegesticht der zusters franciscanessen

Nieuwstraat 25
Breda
Het huis van Assendelft, van 1806-1840 weeshuis, Liefdegesticht der zusters Franciscanessen. Van het oorspronkelijke huis, in 1840 ingrijpen..

Voormalige klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Nieuwstraat staat, ten noorden van het oude Claraklooster, het voormalige KLOOSTER van de zusters ..

Voormalige kloosterkapel

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Ten zuiden van het klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen uit Roosendaal staat, parallel aan de Nieuwst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)