Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Noordpool in Breda

Nijverheid Industrie

Jan van Polanenkade 28
4811KM Breda
Noord Brabant


Beschrijving van De Noordpool

IJsfabriek "De Noordpool". Pand zonder verdieping met laat 19e eeuwse neorenaissance voorgevel en waarschijnlijk oudere kern, onder zadeldak gedekt met pannen (ten dele vervangen door golfplaten). De voorgevel, een tuitgevel eindigend in drie trappen met pinakel, is opgetrokken in rode baksteen met sierelementen in gele baksteen en met hardstenen plint en afdeklijsten; in het midden een brede rondboog deur met aan weerszijden een smal rondboog venster en erboven een rond venster met roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10232
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Noordpool in Breda

Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen ..

Jan van Polanenkade 30
Breda
In de kern waarschijnlijk 17e eeuws dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend ..

Pakhuis van de pelmolen

Jan van Polanenkade 26
Breda
Pakhuis van de pelmolen, gebouwd in 1688. Breed en diep pand met verdieping, opgetrokken in rode baksteen en onder met pannen gedekt zadelda..

Huis van assendelft, van 1806-1840 weeshuis, liefdegesticht der zusters franciscanessen

Nieuwstraat 25
Breda
Het huis van Assendelft, van 1806-1840 weeshuis, Liefdegesticht der zusters Franciscanessen. Van het oorspronkelijke huis, in 1840 ingrijpen..

Voormalige klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Nieuwstraat staat, ten noorden van het oude Claraklooster, het voormalige KLOOSTER van de zusters ..

Voormalige kloosterkapel

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Ten zuiden van het klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen uit Roosendaal staat, parallel aan de Nieuwst..

Kaart & Routeplanner