Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis van de pelmolen in Breda

Gebouw

Jan van Polanenkade 26
4811KM Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Pakhuis van de pelmolen

Pakhuis van de pelmolen, gebouwd in 1688. Breed en diep pand met verdieping, opgetrokken in rode baksteen en onder met pannen gedekt zadeldak tegen puntgevels. Op de begane grond in het midden een getoogde inrijpoort met deuren en aan weerszijden twee vensters met onder luiken en 8-ruits bovenlichten. Op de verdieping getoogd hijsluik met aan weerszijden een getoogd 16-ruits venster. Op zolderhoogte getoogd hijsluik met aan weerszijden een getoogd 12-ruits venster. Staafankers. Inwendig grotendeels oorspronkelijke balklagen en vloeren; kapconstructie in 19e eeuw vernieuwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10231
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis van de pelmolen in Breda

De Noordpool

Jan van Polanenkade 28
Breda
IJsfabriek "De Noordpool". Pand zonder verdieping met laat 19e eeuwse neorenaissance voorgevel en waarschijnlijk oudere kern, onder zadeldak..

Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen ..

Jan van Polanenkade 30
Breda
In de kern waarschijnlijk 17e eeuws dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend ..

Voormalige klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Nieuwstraat staat, ten noorden van het oude Claraklooster, het voormalige KLOOSTER van de zusters ..

Voormalige kloosterkapel

Nieuwstraat 27
Breda
Inleiding Ten zuiden van het klooster van de zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen uit Roosendaal staat, parallel aan de Nieuwst..

Huis van assendelft, van 1806-1840 weeshuis, liefdegesticht der zusters franciscanessen

Nieuwstraat 25
Breda
Het huis van Assendelft, van 1806-1840 weeshuis, Liefdegesticht der zusters Franciscanessen. Van het oorspronkelijke huis, in 1840 ingrijpen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pakhuis van de pelmolen in Breda