Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlechtingen in Breda

Woonhuis

Haven 15
4811WL Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlechtingen

Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10206
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met geelgeverfde lijstgevel, schilddak, kroonlijst op klossen, ramen met kleine roedenverdeling en aan de achterzijde topgevel met vlechtingen in Breda

Deftig herenhuis, kroonlijst, gesneden bovenlicht, later toegevoegde erker

Haven 14
Breda
Deftig herenhuis uit plm 1780, kroonlijst, gesneden bovenlicht, later toegevoegde erker. 17e eeuws bijgebouwtje erachter met houten kozijn w..

Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel en ouder schilddak

Haven 10
Breda
Huis met gebosseerd gepleisterde lijstgevel (plm 1860) en ouder schilddak.

Fraai pand met pilastergevel

Haven 20
Breda
Fraai 18e eeuws pand met pilastergevel; op de lijstkapitelen rusten de consoles van de kroonlijst. Twee dakkapellen uit de bouwtijd. IJzeren..

Rechter helft van het huis "De Dry Mooren"

Visserstraat 31
Breda
Dit pand is de rechter helft van het huis "De Dry Mooren", dat in 1787 in twee├źn gesplitst werd. 17e eeuwse houten kruiskozijnen op de verd..

Fraai herenhuis

Haven 9
Breda
Fraai herenhuis uit het begin van de 19e eeuw; ingangspartij met zijlichten en gesneden bovenlicht. Nog geheel woonhuis.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)