Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot Arsenaal in Breda

Militair Object

Fellenoordstraat 93
4811TH Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Groot Arsenaal

Groot Arsenaal. Aan de Gasthuisvelden, op het terrein van de Seeligkazerne, het voormalig Groot Arsenaal, gebouwd in 1771. Een rechthoekig gebouw met zadeldak tussen topgevels aan de korte zijden. In de korte wanden een hardstenen rondboogpoort en in de lange westelijke wand een poort met dorische pilasters en fronton, waarin een door leeuwen gehouden schild en waarop wapentrofeeen. Het inwendige wordt beneden in twee beuken gedeeld door een rij rondbogen op rechthoekige pijlers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10141
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot Arsenaal in Breda

Witte Huisjes

Fellenoordstraat 128
Breda
Inleiding De 'Witte Huisjes' (gebouw U), gelegen aan de zuidelijke zijde van het exercitieterrein van de Seeligkazerne, zijn voormalige DIE..

Dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend dwarspandje zonder verdieping onder met pannen ..

Jan van Polanenkade 30
Breda
In de kern waarschijnlijk 17e eeuws dwarspandje zonder verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels en lager achterliggend ..

De Noordpool

Jan van Polanenkade 28
Breda
IJsfabriek "De Noordpool". Pand zonder verdieping met laat 19e eeuwse neorenaissance voorgevel en waarschijnlijk oudere kern, onder zadeldak..

Pakhuis van de pelmolen

Jan van Polanenkade 26
Breda
Pakhuis van de pelmolen, gebouwd in 1688. Breed en diep pand met verdieping, opgetrokken in rode baksteen en onder met pannen gedekt zadelda..

Vier herenhuizen in neo-renaissancestijl

Van Coothplein 16
Breda
Inleiding Vier HERENHUIZEN uit 1897 in Neo-Renaissancestijl. Ontwerp van de Bredase architect J.M. Marijnen. De huizen zijn gebouwd op de p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)