Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelders met tongewelven, ongewelfde kelderkeuken met za .. in Breda

Woonhuis

Catharinastraat 20
4811XH Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: 15e eeuw (grote delen)


Beschrijving van Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelders met tongewelven, ongewelfde kelderkeuken met za ..

Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelders met tongewelven, ongewelfde kelderkeuken met zandstenen wangstukken van gotisch schouw. Voorgevel thans met uitvoerige vensteromlijstingen (frontons). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10128
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelders met tongewelven, ongewelfde kelderkeuken met za .. in Breda

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis i ..

Catharinastraat 18
Breda
Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal tra..

Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860

Catharinastraat 18
Breda
Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreek..

Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel

Catharinastraat 24
Breda
Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel, in de kern 17e en 18e eeuws.

Begijnhof

Catharinastraat 23
Breda
Begijnhof. Gesticht plm 1270 en in 1535 van het kasteelplein naar deze plaats overgebracht. Toegankelijk door een moderne poort (een voorafg..

Cafe de Schuur

Catharinastraat 21
Breda
Van twee tot "Cafe De Schuur" samengetrokken huizen is het westelijke (linkse) van belang: gepleisterde lijstgevel met kroonlijst op klossen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)