Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk in Breda

Catharinastraat 18
4811XH Breda

Bouwjaar: 18e eeuw (beschilderingen + betimmeringen) 1839 (koetshuis)

Beschrijving van Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk; betimmeringen en schilderingen uit de 18e eeuw. Bij het huis behorende tuinmuur langs St. Annastraat. In de achtergevel een "Antwerps" poortje uit plm 1630, hardsteen, in het rondvenster van het fronton een marmeren mansbuste. Pomp op binnenplaats. Achter de tuin, met uitgang naar de St. Annastraat, een koetshuis, uit 1839 blijkens sluitsteen in de poortboog. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)