Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk in Breda

Woonhuis

Catharinastraat 18
4811XH Breda
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw (beschilderingen + betimmeringen) 1839 (koetshuis)


Beschrijving van Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk; betimmeringen en schilderingen uit de 18e eeuw. Bij het huis behorende tuinmuur langs St. Annastraat. In de achtergevel een "Antwerps" poortje uit plm 1630, hardsteen, in het rondvenster van het fronton een marmeren mansbuste. Pomp op binnenplaats. Achter de tuin, met uitgang naar de St. Annastraat, een koetshuis, uit 1839 blijkens sluitsteen in de poortboog. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10127
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis in Lodewijk XIV trant, rijke balusters en stucwerk in Breda

Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860

Catharinastraat 18
Breda
Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreek..

Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelde ..

Catharinastraat 20
Breda
Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e e..

Cafe de Schuur

Catharinastraat 21
Breda
Van twee tot "Cafe De Schuur" samengetrokken huizen is het westelijke (linkse) van belang: gepleisterde lijstgevel met kroonlijst op klossen..

Groot monumentaal herenhuis met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen

Catharinastraat 16
Breda
Groot monumentaal herenhuis uit plm 1728, met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen: stucwerk aan de middentravee en in de..

Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel

Catharinastraat 24
Breda
Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel, in de kern 17e en 18e eeuws.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)