Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Cafe de Schuur in Breda

Woonhuis

Catharinastraat 21
4811XD Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Cafe de Schuur

Van twee tot "Cafe De Schuur" samengetrokken huizen is het westelijke (linkse) van belang: gepleisterde lijstgevel met kroonlijst op klossen, gecemente achtergevel, plm 1820. Over de breedte van beide panden een achterbouw (in het Valkenberg) opmerkelijk, gepleisterd, met schilddak, begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10115
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Cafe de Schuur in Breda

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis i ..

Catharinastraat 18
Breda
Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal tra..

Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860

Catharinastraat 18
Breda
Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreek..

Groot monumentaal herenhuis met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen

Catharinastraat 16
Breda
Groot monumentaal herenhuis uit plm 1728, met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen: stucwerk aan de middentravee en in de..

Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelde ..

Catharinastraat 20
Breda
Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e e..

Huis met geblokt gepleisterde gevel en kroonlijst met triglyphen

Catharinastraat 14
Breda
Huis met geblokt gepleisterde gevel en kroonlijst met triglyphen, plm 1840.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)