Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860 in Breda

Overig

Catharinastraat 18
4811XH Breda
Noord Brabant


Beschrijving van Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860

Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10112
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Aan de ingang van het Valkenberg twee lantaarns met hardstenen onderbouw en veelarmige ijzeren luchters, als gaslantaarns geplaatst omstreeks 1860 in Breda

Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal trappenhuis i ..

Catharinastraat 18
Breda
Monumentaal herenhuis met gepleisterde Empire gevel; segmentmotieven in roeden van bovenlicht; schuiframen met wisseldorpel; monumentaal tra..

Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e eeuw. Kelde ..

Catharinastraat 20
Breda
Groot huis, oorspronkelijk bestaande uit twee vleugels met voorhof, kort na 1848 uitgebouwd, maar nog in grote delen teruggaand tot de 15e e..

Cafe de Schuur

Catharinastraat 21
Breda
Van twee tot "Cafe De Schuur" samengetrokken huizen is het westelijke (linkse) van belang: gepleisterde lijstgevel met kroonlijst op klossen..

Groot monumentaal herenhuis met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen

Catharinastraat 16
Breda
Groot monumentaal herenhuis uit plm 1728, met zowel uit- als inwendig rijke Lodewijk XIV versieringen: stucwerk aan de middentravee en in de..

Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel

Catharinastraat 24
Breda
Breed herenhuis met witgepleisterde lijstgevel, in de kern 17e en 18e eeuws.

Kaart & Routeplanner