Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rijzige boerderij met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen in Brandwijk

Boerderij

Gijbelandsedijk 39
2974VD Brandwijk (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Rijzige boerderij met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen

Rijzige boerderij (midden XIX) met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Boven in de gevel een, later gedicht, rond venster. In de zijgevel van het woonhuis, dat onder een doorlopend dak met de stal ligt, een hijsluik. Links een uitgebouwde kamer onder zadeldak, die echter van oudere datum is. De stal heeft gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10092
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rijzige boerderij met hoog, rieten zadeldak en aan de voorzijde een bakstenen puntgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen in Brandwijk

Nederlands Hervormde Pastorie

Dorpsstraat 32
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Ned. Hervormde Pastorie. Deftig herenhuis (XIXb) van parterre en verdieping, vijf assen breed, met schilddak, bekroond door schoorstenen en ..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 28
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Nederlands Hervormde Kerk. Mooie, laat-gotische dorpskerk, bestaande uit een eenbeukig schip en een iets smaller en lager koor met vijfzijdi..

Boerderij onder rieten dak

Graafdijk-west 3
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Monumentale boerderij (XVII) onder rieten dak. In het woongedeelte hoog gelegen kamer met vloeddeur, geflankeerd door twee vensters met luik..

Boerderij onder rieten dak

Graafdijk-west 10
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Boerderij (XVIII) onder rieten dak. In de hoge voorgevel vlechtingen, vensters met kleine roedenverdeling en drie peilstenen, herinnerend aa..

Kerkmolen

Molenhoek 24
Molenaarsgraaf (Gemeente Graafstroom)
Ronde, bakstenen poldermolen van de polder Molenaarsgraaf, 1844, bekend als de "Kerkmolen".

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)