Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Forse boerderij onder hoog, rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde. Gepleisterde voorgevel met staafankers. Hooggelegen vloedkamers; voordeur met stoep in Brandwijk

Boerderij

Brandwijksedijk 48
2974LD Brandwijk (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Forse boerderij onder hoog, rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde. Gepleisterde voorgevel met staafankers. Hooggelegen vloedkamers; voordeur met stoep

Forse BOERDERIJ (XVII) onder hoog, rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde. Gepleisterde voorgevel met staafankers. Hooggelegen vloedkamers; voordeur met stoep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10088
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Forse boerderij onder hoog, rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde. Gepleisterde voorgevel met staafankers. Hooggelegen vloedkamers; voordeur met stoep in Brandwijk

Achterlandse Molen

Molenkade 5
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
De "Achterlandse Molen". Mogelijk 18e eeuwse wipwatermolen, eigendom van de Polder Ammers-Graafland etc. Gerestaureerd 1959.

Boenhok en boenstoep

Achterland 3
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Onderdeel 2 Inleiding Boenhok met boenstoep (XIXB), rechts op het erf van de boerderij Achterland 3 aan een sloot gelegen. Omschrijvin..

Zandhok

Achterland 3
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Onderdeel 3 Inleiding Zandhok (XXA) rechts op het erf van de boerderij Achterland 3 aan een sloot gelegen. Omschrijving Het kleine ZAN..

Boerderij

Achterland 3
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Onderdeel 1 Inleiding In aanleg 17-eeuwse boerderij van het hallehuistype, waarvan het voorhuis grotendeels uit de tweede helft van de 18..

Achtkante Molen

Molenkade 4
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
"de Achtkante molen". Achtkante poldermolen van met riet gedekt hout op bakstenen veldmuren. Blijkens een steen uit 1805. Eigendom van de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)