Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond in Brakel

Boerderij

Flegelstraat 1
5306AW Brakel (gemeente Zaltbommel)
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond

Boerderij. Op T-vormige plattegrond, 17e eeuw. Het rechts onderkelderde woongedeelte draagt een zadeldak tussen puntgevels. Getoogde keldervensters. Drie dakvensters, waarboven het dak is opgewipt, met kleine roedenverdeling in de ramen. In de rechterzijgevel vensters met halve kruiskozijnen. Het woongedeelte is later aan de achterzijde vergroot, waarop vlechtingen midden in de zijgevels wijzen. Stal met overstek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10065
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond in Brakel

't Spijker

Dreef 1
Brakel (Gemeente Zaltbommel)
Onderdeel 5 Omschrijving 'T SPIJKER. Ten zuidwesten van de Hervormde kerk gelegen, middeleeuws gebouw binnen een omgrachting, in oorspron..

Huis Brakel: bruggenhoofd Kerkbrug

Dreef 1
Brakel (Gemeente Zaltbommel)
Onderdeel 6 Omschrijving Het BRUGGENHOOFD van de Kerkbrug, gelegen op de noordoostelijke hoek van 't Spijker (zie hiervoor onderdeel 54), ..

Nederlands Hervormde Kerk

Marktplein 4
Brakel (Gemeente Zaltbommel)
Herv. Kerk. Grote, laat-gotische dorpskerk met pseudobasilicaal schip, waarvan het tongewelf trekbalken op korbelen heeft en zuilen. Veelhoe..

Toren

Marktplein 4
Brakel (Gemeente Zaltbommel)
Toren. 15e eeuws bouwwerk, versierd met nissen, die in de tweede geleding bakstenen traceringen bezitten. Traptoren tegen de noordzijde. Mec..

Huis Brakel: bakstenen brug met twee bogen

Dreef 1
Brakel (Gemeente Zaltbommel)
Onderdeel 7 Omschrijving Bakstenen brug bestaande uit twee bogen over de omgrachting rond het huis 't Spijker. De brug dateert van na 183..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)