Gasth.Magd.v.d.Stappen in Boxtel

Beschrijving van Gasth.Magd.v.d.Stappen

Gasthuis van Magdalena van der Stappen, gesticht in 1646, vergroot in 1865 en 1899 blijkens gevelstenen. Nr 35: Huis onder zadeldak en met topgevel. Houten kruiskozijnen, met luiken; gevelsteen met opschrift "t GASTHUYS VAN JUFFROUW MAGDALENA VAN DER STAPPEN ANNO 1646". Terzijde een rondboogpoortje met rond venster erboven en gevelsteen: "ANNO 1646". Haaks daarop een tweede gebouw met dwars zadeldak enerzijds tegen topgevel, anderzijds met schild. Ramen met kleine roedenverdeling en luiken. Gevelsteen: "DIT GESTICHT VERGROOT DOOR VROUWE H. van PRISSE GEB. VAN MEEUWEN 1865". Beide huizen witgepleisterd. Nr 34: klein huis onder dwars zadeldak; zesdelig schuifraam met luiken. Gevelsteen: DIT HUIS AANGEKOCHT DOOR JHR MR EDUARD ANTON EUGENE VAN MEEUWEN 1939. Nr 33: Huis onder dwars zadeldak en met gebosseerd gepleisterde lijstgevel. Zesdelige schuiframen. Gevelsteen: DIT GESTICHT IS VERGROOT DOOR JHR J.C.P.E.VAN MEEUWEN TER NAGEDACHTENIS ZIJNER ECHTGENOOTE VROUWE G.H.BUYSKES Ai Di 1899. Nr 32: Huis onder dwars zadeldak en met gebosseerd gepleisterde lijstgevel; zesdelige schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)