Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij-Herberg waarvan het stalgedeelte gesloopt; groot huis met ingang in de kop- en een in de langsgevel; ramen met kleine roedenverdeling. Wolfdak met pannen belegd in Boxtel

Boerderij

Eindhovenseweg 41
5283RA Boxtel
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e of begin 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij-Herberg waarvan het stalgedeelte gesloopt; groot huis met ingang in de kop- en een in de langsgevel; ramen met kleine roedenverdeling. Wolfdak met pannen belegd

Boerderij-Herberg waarvan het stalgedeelte gesloopt; groot huis met ingang in de kop- en een in de langsgevel; ramen met kleine roedenverdeling. Wolfdak met pannen belegd. 17e of begin 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10055
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij-Herberg waarvan het stalgedeelte gesloopt; groot huis met ingang in de kop- en een in de langsgevel; ramen met kleine roedenverdeling. Wolfdak met pannen belegd in Boxtel

Eenvoudige dorpswoning met dwars wolfdak en ramen met kleine roedenverdeling

Eindhovenseweg 14
Boxtel
Eenvoudige dorpswoning met dwars wolfdak en ramen met kleine roedenverdeling. Begin 19e eeuw.

Enigszins achter de rooilijn van de grotendeels lintbebouwde Rechterstraat gelegen herenhuis

Rechterstraat 80
Boxtel
Inleiding. Enigszins achter de rooilijn van de grotendeels lintbebouwde Rechterstraat gelegen HERENHUIS. Drie gevels liggen vrij op het erf..

Kasteel Stapelen

Prins Hendrikstraat 47
Boxtel
Kasteel Stapelen. Laatmiddeleeuws omgracht gebouwencomplex, in 1857-1858 in neo-gotische stijl verbouwd door de aannemer Goyarts uit Tilburg..

Gasth.Magd.v.d.Stappen

Markt 32
Boxtel
Gasthuis van Magdalena van der Stappen, gesticht in 1646, vergroot in 1865 en 1899 blijkens gevelstenen. Nr 35: Huis onder zadeldak en met t..

't Hart van Boxtel' (voorheen 'Het vergulde Hert')

Markt 16
Boxtel
Inleiding. In het centrum van Boxtel op de hoek van de Markt en de Kruisstraat gelegen voormalig HOTEL-CAFĂ©-RESTAURANT (thans nog slechts ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven