Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardenborgh (woonhuis) en schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak in 's Heerenhoek

Boerderij

West Langeweg 3
4453TA 's Heerenhoek (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1615 (woonhuis) schuur (ca. 19e eeuw)


Beschrijving van Paardenborgh (woonhuis) en schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak

Paardenborgh. Gepleisterd woonhuis met pannen zadeldak. Tuittopgevel met sierjaartalankers: 1615 en overhoekse toptuit-pinakel. Eenruitse onder en bovenschuiframen met paneelluiken. Bovenramen met vleugelvensters. Schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak plm XIX. Wagenschuur in hout met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10024
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardenborgh (woonhuis) en schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak in 's Heerenhoek

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Aangebouwd bakhuis in steen met pannen zadeldak. Schuur in hout gedeeltel ..

's-Heerenhoeksedijk 5
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Bakgoot op klossen en dicht bijeen liggende staafankers. Gewijz..

Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen; d..

Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak. Voorgevel (straatzijde) opgebouwd uit groen geschilderde, gepotdekselde..

Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar. Waardering Van belang als onderdeel van het complex.

Bakstenen bakkeet met lessenaarsdakje gedekt met rode pannen

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Bakstenen bakkeet met lessenaarsdakje gedekt met rode pannen. Waardering Van belang als onderdeel van het complex.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)