Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen woonhuis met gepleisterde plint en pannen zadeldak. Bakgoot op klossen, doorlopend over topgevel; deze met noktuit in Ovezande

Woonhuis

Hollestelleweg 1 a
4441TS Ovezande (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1789 (jaartalanker)


Beschrijving van Bakstenen woonhuis met gepleisterde plint en pannen zadeldak. Bakgoot op klossen, doorlopend over topgevel; deze met noktuit

Bakstenen woonhuis met gepleisterde plint en pannen zadeldak. Bakgoot op klossen, doorlopend over topgevel; deze met noktuit. T-schuifvensters met 2-paneels luiken. 1789 in jaarankers in topgevel. Aangebouwd nieuw portaal. Aangebouwde schuur in hout met pannen zadeldak en vernieuwde stenen plint. Witte omrandingen. Zomerhuis-bakhuis in baksteen met pannen zadeldak en oven. Bakgoot. Nieuw schuurtje in steen met pannen zadeldak. Wagenschuur in zwart geteerd hout met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10023
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen woonhuis met gepleisterde plint en pannen zadeldak. Bakgoot op klossen, doorlopend over topgevel; deze met noktuit in Ovezande

Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen; d..

Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak. Voorgevel (straatzijde) opgebouwd uit groen geschilderde, gepotdekselde..

Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar. Waardering Van belang als onderdeel van het complex.

Bakstenen bakkeet met lessenaarsdakje gedekt met rode pannen

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Bakstenen bakkeet met lessenaarsdakje gedekt met rode pannen. Waardering Van belang als onderdeel van het complex.

Paardenborgh (woonhuis) en schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak

West Langeweg 3
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Paardenborgh. Gepleisterd woonhuis met pannen zadeldak. Tuittopgevel met sierjaartalankers: 1615 en overhoekse toptuit-pinakel. Eenruitse on..

Kaart & Routeplanner