Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Karakteristieke houten Zeeuwse schuur op bakstenen plint, met twee dwarsdelen en onder met riet gedekt schilddak in Ovezande

Kolaardsweg 1
4441TP Ovezande (gemeente Borsele)

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw

Beschrijving van Karakteristieke houten Zeeuwse schuur op bakstenen plint, met twee dwarsdelen en onder met riet gedekt schilddak

Boerderij van het Zeeuwse schuur-type, bestaande uit: -karakteristieke houten Zeeuwse schuur op bakstenen plint, met twee dwarsdelen en onder met riet gedekt schilddak, dat boven de deeldeuren opwipt - eenvoudig, waarschijnlijk 18e eeuws, in baksteen opgetrokken, losstaand, deels onderkelderd woonhuis zonder verdieping onder met Friese pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels, bekroond door schoorstenen. Symmetrisch ingedeelde voorgevel met aan weerszijden van deur met gedeeld bovenlicht twee schuifvensters. In de rechter zijgevel 9-ruits schuifvenster. In de in gele baksteen opgetrokken achtergevel 6-ruits schuifvenster met luiken, kelderlicht, deur met gedeeld bovenlicht. Tegen de achtergevel een lage aanbouw onder met pannen gedekt lessenaardak. - een bakhuis met beverstaartpannen gedekt zadeldak en met stucwerklijsten rond de halfronde vensters en de halfronde bovenlichten der deuren -staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)