Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Aangebouwd bakhuis in steen met pannen zadeldak. Schuur in hout gedeeltelijk in baksteen vernieuwd, met rieten wolfdak in 's Heerenhoek

Boerderij

's-Heerenhoeksedijk 5
4453CD 's Heerenhoek (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: ca. 19e-20e eeuw


Beschrijving van Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Aangebouwd bakhuis in steen met pannen zadeldak. Schuur in hout gedeeltelijk in baksteen vernieuwd, met rieten wolfdak

Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Bakgoot op klossen en dicht bijeen liggende staafankers. Gewijzigde eenruits onder en boven schuiframen met 2-paneels luiken. Voordeur met bovenlicht in rozet met roeden. Rollagen boven deur en ramen. In topgevel 9-ruits schuifraam. plm XIX-XX. Aangebouwd bakhuis in steen met pannen zadeldak. Schuur in hout gedeeltelijk in baksteen vernieuwd, met rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10020
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels met vlechtingen. Aangebouwd bakhuis in steen met pannen zadeldak. Schuur in hout gedeeltelijk in baksteen vernieuwd, met rieten wolfdak in 's Heerenhoek

Sint Willibrordus

Deken Holtkampstraat 9
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
St.Willibrordus, begonnen 1873, Th.Asseler. Driebeukige neogotische kruisbasiliek in vroeggotische vormen. Zuilen met knopkapitelen en gestu..

Paardenborgh (woonhuis) en schuur in hout en baksteen vervangen met pannen zadeldak

West Langeweg 3
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Paardenborgh. Gepleisterd woonhuis met pannen zadeldak. Tuittopgevel met sierjaartalankers: 1615 en overhoekse toptuit-pinakel. Eenruitse on..

Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen; d..

Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond, zadeldak. Voorgevel (straatzijde) opgebouwd uit groen geschilderde, gepotdekselde..

Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar

Beeldhoeveweg 12
's Heerenhoek (Gemeente Borsele)
Omschrijving Bakstenen varkenshok met zadeldak, strakke windveer en makelaar. Waardering Van belang als onderdeel van het complex.

Kaart & Routeplanner