Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Torenzicht in Nisse

Boerderij

Nissestelle 1
4443RK Nisse (gemeente Borsele)
Zeeland

Bouwjaar: 1763


Beschrijving van Torenzicht

"Torenzicht". Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Kap vernieuwd. Mastgoot op beugels. Dicht bijeen liggende staafankers in langsgevel. T-schuifvensters met 2 paneels luiken. 9-ruits schuifvenster in topgevel. 1763 volgens op topgevel, ter hoogte van begane grond, geschilderd jaartal. Aangebouwde fraaie schuur in zwart geteerd hout met witte omrandingen en rieten zadeldak met eindschild. Bakhuis, varkensstal en houten schuurtje, allen met pannen zadeldaken, op erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 10014
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Torenzicht in Nisse

De Mooie Staak

Rondepolderdijk 1
Nisse (Gemeente Borsele)
"Mooie Staak". Bakstenen woonhuis met gepleisterde gevels, een zij-topgevel in schoon metselwerk met noktuit. Pannen zadeldak. 1632 in sier ..

Kwistenburg: boerderij, schuur, wagenschuur en varkenshok

Zwaaksedijk 6
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Nabij het Zwaakse of Kwistenburgse Weel gelegen BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit een 18e-eeuws woonhuis met iets bredere, aangebouwde schuur, ..

Sint-Bonifatiuskerk

Johan Frisostraat 5
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
R.K.Kerk van de H.Bonifacius. Eenbeukige neogotische kruiskerk met westtoren, gebouwd in 1902 door P.J. van Genk. Het brede schip en dwarssc..

Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel met pannen ..

Fransjesweg 2
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen lagen en hoekbanden, benevens korfbogen in topgevel van rode baksteen gepleisterde langsgevel m..

Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers

Groenewegje 3
Kwadendamme (Gemeente Borsele)
Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers 1743, kelder en muurfragmenten van oude..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)